Princip rada uređaja Med Visage RF

Med Visage RF je inovativni uređaj namijenjen tretiranju bora te zatezanju kože. Riječ je o ultrazvuku od 5 MHZ, usmjerenog i složenog tako da optimizira doticaj s kožom pacijenta. Novi neinvazivni ultrazvučni sustav za lice potpuno je siguran i učinkovit.

Ultrazvučni valovi su valovi frekvencije iznad frekvencije čujnosti ljudskog uha. Ljudi čuju frekvencije od 50 Hz do 16-20 kHz, dok ultrazvučnim valovima nazivamo sve one iznad 20 kHz.

Med Visage je opremljen ultrazvučnim glavama načinjenim od cirkonij-titanata s elektrodama presvučenim s tankom srebrnom ovojnicom. Kada ultrazvuk naiđe na tkivo, dolazi do prigušenja signala zbog upijanja valova do strane tkiva, ali i zbog efekta divergencije zrake. Općenito, tkivno upijanje izravno je proporcionalno povećanju frekvencije te stoga veća frekvencija vodi ka manjoj probojnosti zraka u tkivo.

To objašnjava zašto ultrazvuci od 5 MHz imaju posebno površinski učinak, ali su u potpunosti prikladni za programe Med Visage budući da debljina epiderme lica varira između 100-125 µm u periokularnom području do 190-250 µm na području čela i jagodica. Koristi i bipolarnu radio-frekvenciju. Radiofrekvencija je elektromagnetska energija valne duljine duže od mikrovalova, koja grije dermis i potkožno tkivo na kontrolirani način, bez nanošenja bilo kakve štete na epidermu. Neposredni učinak radiofrekvencije je da potiče proizvodnju kolagena, što daje koži učinak zatezanja. Tu je i sporiji progresivni učinak, gdje toplina potiče veću proizvodnju kolagena, dajući puniji, više pomlađen izgled kože.

Pogledajte video o Med Visageu u Poliklinici Bagatin

Pogledajte kako radi Med Visage